Харківський авіазавод судиться за права на Ан-74

Четвер, 4 листопада 2010, 09:31

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство ХДАВП намагається у Вищому господарському суді відстояти інтелектуальні права на інтер'єр Ан-74, який був побудований для Лівії за спецзамовленням.

Про це пише газета "Дело".

Раніше суди першої і другої інстанції - Господарський суд Харківської області та Апеляційний господарський суд Харкова - винесли рішення, за яким ХДАВП має заплатити харківській компанії "ІнтерАМІ" 23,5 млн. гривень за використання інтелектуальної власності.

Саме "ІнтерАМІ" рішенням судів була визнана розробником кабіни для Ан-74, який був проведений за спецзамовленням.

Реклама:

Ініціатором судових розглядів виступила саме "ІнтерАМІ".

Позивач стверджує, що розробив цілу низку елементів інтер'єру літака Ан-74, який був зроблений на ХДАВП і в 2005 році був переданий московській компанії "Космопроект".

Кінцевим покупцем судна виступила Лівія. Літак був виконаний за спецзамовленням і передбачав розробку салону преміум-класу.

Представники ХДАВП свою провину заперечують. Також на заводі відзначають, що "ІнтерАМІ" була створена колишнім главою ХДАВП Павлом Науменком.

Фірма займається проектуванням інтер'єрів літаків, які виробляє харківський авіазавод. Колектив фірми формувався з працівників заводу.

Ан-74 є близькомагістральним транспортним літаком, розробленим КБ "Антонов". Перший політ зробив в 1983 році.

Ан-74 створено для експлуатації в районах Арктики й Антарктиди.

Він призначений для перевезення вантажів, техніки і людей на авіалініях малої і середньої протяжності в будь-яких кліматичних умовах від -60° C до 45° C і на будь-яких широтах, в тому числі в умовах Північного полюсу і у високогірних районах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: