"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада не поспішає з "Arcelor Mittal Кривий Ріг"

Вівторок, 30 листопада 2010, 17:48

Керівництво "Arcelor Mittal Кривий Ріг" висловлює занепокоєння стосовно затягування справи про звинувачення підприємства у спробі контрабанди.

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" висловлює занепокоєння з приводу того, яким чином розглядається справа про звинувачення підприємства у спробі контрабанди, і здивоване ставленням до цієї справи зі сторони відповідальних силових відомств", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За даними комбінату, 26 листопада, у п'ятницю, слухання у справі в Малиновському районному суді м. Одеса було вдруге відкладено через те, що Одеська прокуратура не передала матеріали справи до суду, і суддя не міг почати розгляд справи по суті.

У результаті слухання було перенесене на 3 грудня.

Реклама:

Перше слухання справи, призначене на 22 листопада, не відбулось з тієї ж причини, а також через те, що ні представники обласної прокуратури, ні представники обласного СБУ не з'явилися до суду.

"Ситуація ускладнюється ще й тим, що арештоване вугілля, яке наразі знаходиться в Одеському порту, нагрілося до критичної відмітки, і існує ризик виникнення пожежі", - цитує прес-служба гендиректора Ріната Старкова.

Як повідомляється, у вересні у криворізького металургійного гіганта виник конфлікт з іншим контролюючим відомством - Державною митницею.

Держмитниця звинуватила "Arcelor Mittal Кривий Ріг" у контрабанді майже 70 тис. тонн коксівного вугілля.

Зокрема митники запевняли, що компанія занизила вартість вугілля, що ввозиться в Україну.

Як відзначили представники підприємства, "Arcelor Mittal Кривий Ріг" надав Держмитниці документи про ринкову ціну на коксівне вугілля на момент підписання контракту і в даний час.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!