"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати наблизились до заборони реклами цигарок

Вівторок, 30 листопада 2010, 15:13

Верховна рада прийняла за основу проект закону "щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів".

Законопроект спрямований на приведення положень законів "Про рекламу", "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" та Кодексу про адміністративні правопорушення у відповідність, передає "Комерсант-Україна".

Зокрема, проектом 5164 пропонується заборонити будь-яку рекламу тютюнових виробів, а також рекламу знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими ці вироби випускаються.

Крім того, передбачається заборонити спонсорство телевізійних і радіо передач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, крім реклами в спеціалізованих виданнях та на спеціалізованих виставкових заходах.

Реклама:

Пропонується також встановити, що реклама будь-яких товарів чи послуг не повинна містити зображення тютюнових виробів чи процесу їх куріння.

Як повідомлялося, Державний комітет з регуляторної політики і підприємництва ініціює квотування продажу тютюнових виробів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!