Європейські антимонопольники зацікавилися Google

Вівторок, 30 листопада 2010, 14:59

Антимонопольні регулятори Євросоюзу почали розслідування щодо американської компанії Google Inc., якій належить найпопулярніший пошуковик у світі.

Компанію звинувачують у дискримінації конкуруючих служб при виведенні результатів пошуку, а також зниженні пошукового рейтингу сайтів, які приймають рекламні оголошення конкурентів Google, повідомляє агентство Bloomberg.

Єврокомісія перевірить, "чи не зловживає Google домінуючим становищем на ринку онлайн-пошуку, чи не накладає на рекламних партнерів зобов'язання із дотримання виняткового характеру їх відносин, тим самим перешкоджаючи розміщенню конкуруючих рекламних оголошень на їх сайтах".

Як відомо, у лютому 2010 року скарги на Google направили онлайн-сервіс Ciao (Microsoft), британський сайт Foundem, який займається порівнянням цін на товари, і французький пошуковик в юридичній сфері Ejustice.fr.

Реклама:

"З огляду на домінуючі позиції Google на європейському пошуковому ринку, такий розвиток подій не надто дивує. В остаточному підсумку рішення регуляторів часто бувають порівняно незначними з точки зору позиції на ринку, і вони навряд чи вплинуть на займане Google місце на ринку", - заявив аналітик медіа-сектору з Charles Stanley Сем Харт.

Регулятори Євросоюзу мають право накласти на компанію, яка порушує антимонопольне законодавство ЄС, штрафи в розмірі до 10% від її річної виручки.

Рекордом у цьому відношенні є рішення про штраф у відношенні Intel Corp. у розмірі 1,06 млрд. євро, винесене в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: