"Київміськбуд" повернув частки в чотирьох "дочках"

Вівторок, 30 листопада 2010, 14:10

АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" відновила частки у компаніях ВАТ "Домобудівний комбінат № 4", ВАТ "Київоздоббуд", ВАТ "Будмеханізація", ВАТ "Трест "Київміськбуд № 3", які раніше були розмиті в ході додаткових емісій акцій цих підприємств.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

"З метою захисту інтересів територіальної громади міста Києва голові комісії на свідоцтва про реєстрацію додаткових емісій зазначених товариств внесені протести, які розглянуті і задоволені, незаконні свідоцтва анульовані. Холдингу, власником 80% акцій якого є Київська міська рада, повернуті корпоративні права на зазначені підприємства", - повідомляє прес-служба відомства.

Раніше Генпрокуратура повідомляла про виявлені порушення законодавства при реєстрації додемісії акцій ВАТ "Домобудівний комбінат № 4", ВАТ "Київоздоббуд", ВАТ "Будмеханізація", ВАТ "Трест "Київміськбуд № 3", що призвело до скорочення часткою АТ "ХК "Київміськбуд" у цих компаніях в шість і більше разів.

Реклама:

Відповідні протести на адресу Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку Генпрокуратура внесла 8 листопада 2010 року.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

Влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своїх часток у ХК "Київміськбуд" (80%), "Київводоканал" (25,464%), "Київгаз" (28,46%) і "Київхімволокно" (51%).

Усі угоди були здійснені за однаковою схемою: на аукціонах через Українську універсальну товарну біржу, де покупцем виступила фінансова компанія "Новий регіон".

Уже відомо, що у випадку з "Київміськбудом" і "Київгазом" торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям.

Генпрокуратура порушила кримінальні справи і оскаржила операції з продажу комунальних пакетів акцій.

Господарський суд Києва визнав право власності на зазначені пакети акцій в цих підприємствах за територіальною громадою Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: