Зерновики скаржаться, що Мінагро затримує документи

Середа, 3 листопада 2010, 14:14

Міністерство аграрної політики поки не видавало зерноторгівельним компаніям висновки про наявність у них планованого для експорту зерна і здатності його експортувати, які потрібні для подачі заявки на отримання ліцензій на експорт зерна.

Про це заявив президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Жодна з компаній висновок Мінагрополітики не отримала. Таким чином, ніхто з трейдерів не може подати заявку на отримання ліцензій на експорт зерна. Це при тому, що сьогодні о 17:00 закінчується термін подачі заявок", - сказав він.

Водночас, Клименко зазначив, що Мінекономіки направило УЗА лист із проханням нагадати зернотрейдерам про необхідність отримання ліцензій на експорт зерна.

Реклама:

Учасники ринку припускають, що затримка з видачею висновків і, відповідно, прийомом заявок пов'язана із наміром уряду запровадити продаж квот на аукціонах.

Як повідомлялося, український парламент у вівторок прийняв у першому читанні законопроект, який дозволяє аукціонний продаж квот на експорт зерна.

Україна з 19 жовтня і по 31 грудня 2010 року ввела квоти на експорт 2,7 млн. тонн зерна, в тому числі на пшеницю - 0,5 млн. тонн, ячмінь - 0,2 млн. тонн, кукурудзу - 2 млн. тонн, жито і гречку - по 1 тис. тонн.

Міністерство економіки України оголосило про початок прийому заявок на отримання ліцензій на експорт зерна в рамках установлених до кінця року квот з 20 жовтня по 3 листопада включно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!