"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна відмовилася від підвищення пенсійного віку для жінок

Середа, 3 листопада 2010, 12:32

Україна відмовилася від можливого підвищення пенсійного віку для жінок.

Про це заявив віце-прем`єр Сергій Тігіпко, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, уряд знайшов компенсатори тих доходів, які планувалося отримати до Пенсійного фонду від підвищення пенсійного віку для жінок.

Цей компромісний варіант українська сторона має намір запропонувати у четвер на переговорах із Міжнародним валютним фондом, який виставляв цю умову для подальшої співпраці з Україною в рамках програми стенд-бай.

Реклама:

Тігіпко не розповів детально про схему запропонованої компенсації, при цьому уточнив, що мета буде досягнута за рахунок скорочення витратної частини Пенсійного фонду.

Як повідомлялося, прем`єр-міністр Микола Азаров запевняє, що питання підвищення пенсійного віку буде актуальним після введення накопичувальної системи пенсійного страхування.

"Питання підвищення пенсійного віку буде на порядку денному після того, як запрацює накопичувальна система пенсійного страхування, і торкатиметься вона тих, хто виходитиме на пенсію через 20-30 років. Зараз головне - забезпечити наповнення Пенсійного фонду, його бездефіцитність за рахунок легальної виплати заробітної плати в повному обсязі", - зазначив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!