Колесніков підготував майданчик для співпраці з "Хюндай Корпорейшн"

Середа, 3 листопада 2010, 10:46

Віце-прем'єр Борис Колесников відвідав з робочим візитом Республіку Корея, де провів переговори з керівництвом компанії "Хюндай Корпорейшн" із питань стратегічної співпраці.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу політика.

Під час візиту Колесніков ознайомився зі структурою та діяльністю компанії.

Він поінформував керівництво компанії про плани уряду з модернізації української економіки, короткострокових і довгострокових перспектив її розвитку.

Реклама:

Сторони висловили взаємну згоду про співпрацю.

Перш за все, ідетьсяпро постачання шести швидкісних поїздів корейського виробництва для потреб України під час проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Використання швидкісних поїздів, які можуть розвивати швидкість до 180 км на годину, дозволить на третину скоротити час пересування між містами, що приймають Євро-2012.

До початку чемпіонату передбачається постачання шести поїздів і ще чотири поїзди можуть бути закуплені до кінця 2012 року.

Зокрема, українська сторона очікує певне поліпшення умов кредиту, який надає Корея на закупівлю, і очікується, що на початку грудня поточного року контракт між "Укрзалізницею" і "Хюндай Корпорейшн" буде підписаний, після чого громадяни України зможуть повною мірою відчути всі зручності і високий рівень обслуговування.

"Хюндай - єдина компанія в світі, яка пообіцяла зробити для нас шість поїздів за 16 місяців. Інші компанії в цей термін можуть видати максимум два потяги", - зазначив Колесніков.

Також в ході переговорів обговорювалася можливість створення спільного підприємства з виробництва поїздів на одному з українських підприємств.

Також у рамках робочого візиту віце-прем'єр обговорив можливості співпраці в суднобудуванні, енергетиці, інформаційних технологіях і автопромі.

За результатами робочого візиту підписано протокол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: