Бродський пропонує дозволити торгуватися з Митницею

Середа, 3 листопада 2010, 10:05

Голова Державного комітету з питань регуляторної політики й підприємництва Михайло Бродський виступає за спільне визначення єдиної митної вартості товару імпортерами, виробниками й Державною митною службою.

Таку заяву Бродський зробив під час засідання Громадської колегії Держкомпідприємництва щодо підготовки пропозицій до проекту нового Митного кодексу, повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу комітету.

"Ми пропонуємо робити це за прикладом розвинених країн, коли організації саморегулювання, у які входять імпортери й виробники, разом з митниками погоджують так звану єдину ціну для розмитнення", - заявив Бродський.

За його словами, Держкомпідприємництва вже сьогодні готове сприяти спільній роботі Митниці з представниками різних галузей економіки, які готові працювати над формуванням єдиної митної ціни.

Реклама:

Також Бродський запропонував чітко визначити й строки, за які товар повинен проходити митне оформлення, у випадку недотримання задекларованих строків, відповідальність повинна лягати на митну службу, яка і повинна буде відшкодувати збитки.

Як повідомлялося, об'єднання металургійних підприємств "Металургпром" заявляє про необґрунтоване завищення Державною митною службою митної вартості імпортованої й експортованої метпідприємствами продукції.

Віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко виступає за радикальну зміну митного законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: