"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати схвалили продаж "зернових" квот на аукціонах

Середа, 3 листопада 2010, 09:35

Український парламент має намір дозволити аукціонний продаж квот, встановлених Кабінетом міністрів на експорт-імпорт деяких видів продукції.

За внесення відповідних змін до закону про зовнішньоекономічну діяльність (щодо продажу квот на аукціонах), у вівторок у першому читанні проголосували 249 народних депутатів при необхідному мінімумі 226 голосів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як зазначалося в ході обговорення законопроекту, його прийняття дозволить наповнити державний бюджет.

Згідно з документом, рішення про продаж квот на аукціонах приймає Кабінет міністрів за поданням Мінекономіки з визначенням порядку продажу квот.

Реклама:

Як повідомлялося, на початку жовтня віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що Україна у разі ухвалення рішення про необхідність обмежити експорт зерна для забезпечення власної продовольчої безпеки буде продавати квоти на експорт на аукціоні.

На засіданні 4 жовтня уряд ввів до 31 грудня 2010 року квоти на експорт 2,7 млн. тонн зерна, в тому числі на пшеницю - 0,5 млн. тонн, ячмінь - 0,2 млн. тонн, кукурудзу - 2 млн. тонн, жито і гречку - по 1 тис. тонн.

За відсутності законодавчої бази для продажу квот уряд затвердив порядок її розподілу, відповідно до якого ліцензії на експорт зерна будуть видаватися відповідно до рекомендацій спеціально створеної Мінекономіки комісії і на підставі заявок, поданих охочими експортувати зерно.

Міністерство економіки 20 жовтня почало прийом таких заявок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!