Французи хочуть заробляти в Україні на енергії вітру

Понеділок, 29 листопада 2010, 15:16

Компанія Filasa International планує побудувати в Україні вітряні електростанції (ВЕС) сумарною потужністю 1,6 ГВт до середини 2016 року.

Про це повідомив директор української "дочки" Filasa - ТОВ "Крим-Еол" Олександр Євангелія, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за його словами, компанія має намір побудувати "Тилігульський ВЕС" потужністю 500 МВт в Березанському районі Миколаївської області.

Ще п'ять станцій планується спорудити в Криму: ВЕС "Сонячна долина" - Судак, потужністю 100 МВт, "Бахчисарайську ВЕС" - Бахчисарайський р-н, потужністю 200 МВт, "Тургенєвську ВЕС" - Білогірський р-н, потужністю 200 МВт, "Холмогорську ВЕС" - Радянський, Білогірський р-ни, потужністю 200 МВт, "Першотравневу ВЕС" - Первомайський р-н, потужністю 400 МВт.

Реклама:

Як відзначають в компанії, вартість будівництва 1 МВт встановленої потужності ВЕС складе близько 1, 5 млн. євро.

Таким чином, загальна вартість проектів Filasa International в Україну становить 2, 4 млрд. євро.

"За всіма проектами ми знаходимося на стадії проектування. Щодо "Бахчисарайської ВЕС" - очікуємо отримати дозвіл на будівництво до кінця 2010 року, за іншими проектами - протягом наступних років. Велика частина проектів вже отримала ТУ на підключення до енергосистеми", - відзначає Вангелія.

За словами директора "Крим-Еол", початок будівництва першої ВЕС заплановано на весну 2011 року, завершення спорудження останньої - на середину 2016 року.

Станції будуть обладнані вітрогенераторами потужністю 2,5-3 МВт кожен.

Як відзначають в українському представництві Filasa, всі ВЕС будуть оформлені на окремі дочірні підприємства, зареєстровані за місцем розміщення станцій.

У цих цілях вже створені ТОВ "Греус", ТОВ "Корус", ТОВ "Соран" і ТОВ "Сефір".

В даний час Filasa International володіє діючою вітроелектростанцією і кількома сільськогосподарськими підприємствами в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: