"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Литвин хоче закрити кіпрський податковий рай?

Понеділок, 29 листопада 2010, 12:27

Спікер Володимир Литвин просить уряд невідкладно внести на розгляд Верховної ради законопроект про скасування уникнення подвійного оподаткування з республікою Кіпр.

Таким чином він відповів на пропозицію фракції БЮТ щодо необхідності денонсації відповідної угоди.

У процесі обговорення цього питання перший заступник голови комітету ВР у закордонних справах Тарас Чорновіл повідомив, що відповідний документ внесений не від уряду, як того вимагає закон, а від депутата від НУНС Юрія Кармазіна, який не прийшов на засідання комітету, де розглядалося це питання.

"Він (Кармазін) продемонстрував, що йому не цікавий цей документ. Тобто тільки політично він був внесений", - сказав Чорновіл.

Реклама:

Також, за його словами, під час розгляду цього питання на засідання комітету не прийшли депутати із провладної більшості, але члени комітету з опозиційних фракцій дійшли висновку, що неможливо зараз розглядати документ, "оскільки він суперечить усьому, що тільки можна".

"Тобто, на сьогодні документу щодо денонсації не існує. Цей документ може бути внесений офіційно тільки від уряду чи президента", - сказав Чорновіл.

Після цього Литвин попросив уряд внести відповідний документ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!