У Чехії не виключають надання Данилишину притулку

Понеділок, 29 листопада 2010, 11:19

Перший віце-прем'єр, міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг допускає, що влада Чехії може розглянути можливість надання колишньому міністрові економіки України Богдану Данилишину політичного притулку на його прохання.

Про це він заявив на зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком у Києві, повідомляє агентство "Українські новини".

"Можливо, було клопотання про надання політичного притулку, і, можливо, воно розглядається", - сказав міністр.

Шварценберг підкреслив, що ані українські, ні чеські політики не втручаються в процеси можливої екстрадиції або в одержання Данилишиним політичного притулку.

Реклама:

У свою чергу, Грищенко повідомив, що під час зустрічі в понеділок зі Шварценбергом питання про Данилишина не обговорювався.

За його словами, це питання стосується компетенції правоохоронних органів.

Як повідомлялося, раніше Шварценберг повідомив, що Данилишин просив Чехію надати йому політичний притулок.

Наприкінці жовтня Генеральна прокуратура почала процедуру екстрадиції Данилишина, затриманого Інтерполом у Чехії, до України.

У середині серпня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом завдавання екс-міністром економіки збитків державі на 4,5 млн. гривень під час схвалення застосування міжнародним аеропортом "Бориспіль" процедури державних закупівель в одного учасника.

Після цього Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук.

Данилишин обіймав посаду міністра економіки із грудня 2007 року по березень 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: