"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У профспілках очікують страйків через ще один кодекс

Понеділок, 29 листопада 2010, 09:15

Якщо проект Трудового кодексу буде виноситися на розгляд Верховної ради в тій редакції, в якій його сьогодні хочуть прийняти, то можна очікувати потужних акцій протестів.

Таку думку висловив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Влада про це знає, і народ вийде, тому що погоджуватися з тим рабством, яке пропонується, ніхто не буде", - сказав він.

"Ми розмовляли з головою Верховної ради про те, щоб доузгодити, внести зміни, доопрацювати і перенести прийняття Трудового кодексу після Нового року", - зазначив Якібчук.

Реклама:

За його словами, уже створені відповідні робочі групи.

"Ми чітко говорили: якщо буде прийматися у такому вигляді Трудовий кодекс, який сьогодні є, то ми вийдемо на вулиці і виведемо людей", - зазначив він.

"Експертні групи, які займаються доопрацюванням Трудового кодексу і розглядом поданих нами пропозицій, працюють у президента, у Верховній раді. Більше таких варіантів, мені здається, щодо безцеремонного прийняття законів в Україні не буде", - додав Якібчук.

Як повідомлялося, раніше спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що Верховна рада не буде розглядати Трудовий кодекс до Нового року.

У свою чергу опозиція, підприємці і профспілки виступили проти існуючої редакції документа і заявили про готовність вийти з акцією протесту проти ухвалення Трудового кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!