Мінфін пропонує вилучити з кодексу спрощену систему

Неділя, 28 листопада 2010, 19:48

Міністр фінансів Федір Ярошенко запропонував виключити з Податкового кодексу перший розділ 14-го розділу , що стосується системи єдиного податку, а також змінити систему адміністрування податків.

Таку пропозицію він зробив на зустрічі з протестуючими підприємцями, повідомила співорганізатор акції протесту Оксана Продан "Дзеркалу тижня".

"Міністерство фінансів запропонувало повністю прибрати з кодексу всю "спрощенку", залишити її в тій редакції, яка зараз є. І запропонували виправити адміністрування, прибрати ті новели, які у них є про адміністрування", - сказала вона.

Однак, за її словами, представники підприємців відразу ж відмовилися від цих пропозицій і продовжують наполягати на повному ветуванні кодексу президентом.

Реклама:

Представник Центрального штабу порятунку українського підприємництва Юрій Єременко також підтвердив незмінну позицію Майдану: ветування нинішнього кодексу, після якого може обговорюватися нове податкове законодавство.

Прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов повідомив, що акція протесту продовжиться і в понеділок, 29 листопада, на Майдані очікується близько 40-50 тисяч осіб.

Швецов також повідомив, що на 12:00 у понеділок призначена зустріч підприємців з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

У неділю вранці підприємці відмовилися від переговорів щодо Податкового кодексу з Кабміном, і віднесли до Мінфіну протокол, в якому міститься вимога вето президента.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!