ЄС та МВФ дадуть Ірландії 85 мільярдів

Неділя, 28 листопада 2010, 14:50

Європейський Союз і МВФ погодилися надати допомогу Ірландії в розмірі 85 млрд. євро.

50 млрд. євро підуть на збільшення капіталізації ірландських банків, ще 25 млрд. - на фінансування дефіциту державного бюджету Ірландії, передають  Вести.

Додаткові 10 млрд. євро являють собою резерв, який повинен продемонструвати світовому фінансовому риноку, що Євросоюз, ЄЦБ і МВФ налаштовані рішуче, щоб не допустити подальшої дестабілізації фінансової системи цієї країни зони євро.

Як повідомили європейські дипломатичні джерела в Брюсселі, де сьогодні, 28 листопада, проходить зустріч міністрів фінансів ЄС, фінансова допомога призначена головним чином для ірландських банків, які потрапили в критичну ситуацію в результаті прориву спекулятивного "бульбашки" у галузі нерухомості.

Реклама:

Як наслідок дефіцит держбюджету Ірландії досяг 32% від ВВП.

Повідомляється також, що сьогоднішнє засідання проходить напередодні відкриття європейських ринків і покликане зупинити хвилеподібну тенденцію падіння євро, курс якого 26 листопада сягнув найнижчої позначки по відношенню до долара.

Раніше, уряд Ірландії офіційно звернувся за фінансовою допомогою до Євросоюзу.

Усі наступні дні керівництво ЄС, МВФ, Європейського центрального банку вело з урядом Ірландії консультації щодо  розміру, структури і умов надання пакету допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: