Абрамович не може заплатити за яхту

Субота, 27 листопада 2010, 13:34

Одна з найбільших яхт у світі уже кілька місяців привертає до себе увагу туристів в порту Гамбурга.

Її замовник - олігарх Роман Абрамович - відмовляється сплатити її вартість, яка за договором становить не менше 400 млн. євро, пише газета "Дело".

Судно Eclipse було побудоване на замовлення російського мільярдера 11 місяців тому, але ніяк не відправиться в своє перше плавання.

Як повідомило видання Hamburger Abendblatt, олігарх веде суперечку з верф'ю Blohm Voss, яка створила морську красуню, про її ціну.

Реклама:

Точна вартість Eclipse невідома, але, за даними німецьких ЗМІ, вона становить від 400 до 800 млн. євро.

Абрамович, однак, не згоден платити за неї необхідну ціну і вимагає знижку у розмірі 80 млн. євро.

Бізнесмена не влаштовує те, що яхта була побудована пізніше, ніж обіцяла компанія: під час тестових випробувань були виявлені технічні неполадки, які компанії довелося усувати.

Крім того, Абрамович обговорює з Blohm Voss, які з його особливих вимог були враховані в договорі, а які - ні.

Це дійсно супер'яхта - її довжина становить 163 м, а на її дев'яти палубах розташовані кінотеатр, басейн, дискотека, чотири моторні човни і вертолітний майданчик.

За деякими оцінками, тільки її внутрішнє оздоблення обійшлося в 200 млн. євро. За побажанням замовника столи були обтягнуті крокодиловою шкірою, вертолітний майданчик збільшений.

Поки ведуться суперечки, на тій же верфі будується ще одна яхта для власника футбольного клубу "Челсі" - скромніша.

Її довжина складе близько 70 м, а ціна - всього-то 100-150 млн євро. Спочатку судно будувалося в Мурманську, але через низку проблем будівництво було перенесене до Німеччини.

Офіційно верф не дає конкретної інформації про яхти. Тим не менш, як повідомили Hamburger Abendblatt в прес-службі Blohm Voss, "наші яхти завжди ідуть до покупця".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: