"Депресивні" галузі захищатимуть Податковий кодекс – профспілки

Субота, 27 листопада 2010, 10:47

Влада готує виступи на підтримку Податкового кодексу.

Про це заявили в Національному форумі профспілок, передає Радіо "Свобода".

Як зазначають у профспілках, підготовка виступів відбуватиметься за однією схемою: влада даватиме вказівку керівникам підприємств, які в свою чергу змушуватимуть працівників публічно висловлюватись на підтримку Податкового кодексу.

При цьому будуть задіяні ті галузі економіки, які перебувають у занепаді і залежному від влади стані.

Реклама:

Зокрема, одна з таких акцій уже відбулася 24 листопада, коли представники легкої промисловості дали прес-конференцію і закликали учасників акцій протесту припинити мітинги та змиритися з ухваленням Податкового кодексу.

Як зауважив голова Національного форуму профспілок Мирослав Якібчик, у 2009 році заборгованість із виплати заробітної плати на вітчизняних підприємствах легкої промисловості зросла у середньому на 37%, при цьому 25% працівників галузі перебували в режимі вимушеної неповної зайнятості.

"Це є свідченням того, що галузь легкої промисловості доведена до такого стану, коли без підтримки держави вона існувати не зможе. А отже, представники цієї сфери вимушені діяти та висловлюватися на підтримку будь-яких рішень влади", - зазначив Якібчук.

За інформацією НФПУ, подібні виступи і прес-конференції на підтримку Податкового кодексу планують представники суднобудівної, літакобудівної та інших галузей.

У профспілках переконані, що прийняття Податкового кодексу спрямоване саме на те, щоб перетворити тих, хто сьогодні ще відстоює свою свободу, на націю німих і покірних служників.

Як повідомлялося, 26 листопада голова Верховної ради Володимир Литвин підписав Податковий кодекс. Нині документ перебуває на розгляді в Адміністрації президента.

18 листопада. Верховна рада ухвалила Податковий кодекс. Документ викликав суспільне обурення, масові акції протесту триваються по всій Україні.

22 листопада на Майдані Незалежності в Києві підприємці розпочали безстрокову акцію протесту проти Податкового кодексу. Підприємці вимагають від президента ветувати кодекс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!