"Укрзалізниця" урегулювала з Barclays реструктуризацію синдикату

П'ятниця, 26 листопада 2010, 21:22

Шість залізниць України заплатять британському банку Barclays Plc сумарно 52,3 млн. доларів за продовження термінів погашення трирічного синдикованого кредиту на суму 550 млн. доларів, який був залучений у 2007 році і організований Barclays.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на оголошення залізниць у системі розкриття інформації про держзакупівлі.

Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця") за посередництва Barclays домовилася з учасниками синдикату відкласти дату остаточного погашення кредиту на грудень 2013 року за умови підвищення процентної ставки, а також сплати додаткових комісій і компенсації понесених витрат.

Згідно з документами, ситуація із невиконанням позичальниками своїх зобов'язань залишається неврегульованою з листопада 2009 року.

Реклама:

"Невнесення змін до кредитного договору найближчим часом може призвести до того, що Barclays і інвестори можуть почати судове провадження проти "Укрзалізниці", до якого може також бути залучено уряд України, для стягнення непогашеної заборгованості та відшкодування завданих збитків", - пояснюють необхідність закупівель додаткових послуг Barclays залізниці.

Згідно оголошеннями, Донецькій залізниці доведеться виплатити в рамках реструктуризації 3,176 млн. доларів, Львівській - 5,658 млн. доларів, Одеській - 4,954 млн. доларів, Придніпровській - 6,095 млн. доларів, Південній - 5,296 млн. доларів, Південно-Західній - 27,119 млн. доларів.

Як повідомлялося, першу виплату основної суми боргу за цим кредитом у розмірі 110 млн. доларів "Укрзалізниця" здійснила у серпні 2009 року.

Через квартал, в листопаді 2009 року, коли підійшла черга другого виплати основного боргу, залізниці сплатили лише 8 млн. доларів відсотків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: