Мерія хоче розбудовувати Київ за китайські гроші?

П'ятниця, 26 листопада 2010, 18:12

Представники Київської адміністрації та Державного експортно-імпортного банку Китаю обговорили питання економічної та інвестиційної співпраці між Києвом та Пекіном.

Про це йшлося під час зустрічі заступника голови КМДА Руслана Крамаренка з головою Ексімбанку КНР Лі Жогу у п'ятницю, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, сторони говорили про проекти в галузях транспорту, розвитку житлово-комунального господарства та будівництва об'єктів соціальної інфраструктури.

За інформацією прес-служби мерії, китайській делегації презентували основні напрямки, за якими Київ планує залучати приватні інвестиції.

Реклама:

Зокрема, реконструкція системи очисних стоків (вартість проекту 750 млн. доларів), програма з переробки твердих побутових відходів (500 млн. доларів), будівництво ТЕЦ на відновлювальних джерелах (450 млн. доларів), будівництво четвертої лінії метро (700 млн. доларів), перехоплюючих транспортних терміналів та паркінгів (45 млн. доларів), будівництво двох підземних тунелів (1,3 млрд. євро та 1,7 млрд. євро).

Крамаренко зазначив, що міська влада зацікавлена у плідній співпраці та використанні досвіду і можливостей Ексімбанку КНР.

Лі Жогу у свою чергу висловив готовність вже з наступного тижня почати перемовини з міською владою та зазначив, що у китайської сторони є можливість інвестувати.

"Ми маємо чітко знати, що ми матимемо на фініші, і тоді готові вже з 2011 року вкладати кошти, а в 2012 демонструвати результат", - зазначив він.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: