"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київенерго" пожалілася на депутатів Київради

П'ятниця, 26 листопада 2010, 16:35

"Київенерго" просить державних діячів, причетних до проведення Євро-2012 вплинути на депутатів Київради щодо вирішення питання будівництва енергетичних об'єктів.

Про це йдеться у відкритому листі компанії до віце-прем'єра, відповідального секретаря Комітету з підготовки та проведення Євро-2012 Бориса Колеснікова, голови КМДА Олександра Попова та директора Турніру УЄФА Маркіяна Лубківського.

"Згідно з планом, надійним електропостачанням до проведення чемпіонату повинні бути забезпечені 22 об'єкти містобудування та 41 готель на загальну кількість номерів 7555 одиниць. Загальна потужність зазначених об'єктів становить близько 134 МВт. При цьому, будівництво та реконструкція більшості цих об'єктів мають бути завершені до початку 2012 року", - ідеться у листі.

Однак, за словами керівника "Київенерго" Едуарда Соколовського, Київрада уже декілька років ігнорує вирішення питань виділення землі під будівництво об'єктів енергозабезпечення.

Реклама:

"Цього року ситуацію вдалося дещо зрушити з місця, і "Київенерго" нарешті почала отримувати відповідні дозволи на розробку документації для будівництва об'єктів, необхідних для проведення Євро-2012. Однак амбіції та, можливо, приватні інтереси окремих депутатів пригальмували цей процес", - ідеться у листі.

Це, на думку Соколовського, підтверджує те, що депутати не включили питання виділення землі "Київенерго" до порядку денного сесії Київради 2 грудня.

"Київенерго" наголосила, що одна підстанція з урахуванням проектних робіт будується близько півтора року.

"Депутати Київради не усвідомлюють всієї важливості проблеми, адже, якщо земля не буде виділена до кінця цього року, будівництво деяких об'єктів розпочинати буде запізно", йдеться в листі.

"Зволікаючи з процесом виділення земельних ділянок, депутати міськради самі створюють загрозу стабільному енергозабезпеченню готельних комплексів та інших об'єктів... Незручності можуть відчути не лише гості, але й мешканці столиці", йдеться в листі.  

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!