"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Львові страйкують будівельники стадіону до Євро-2012

П'ятниця, 26 листопада 2010, 15:59

Будівельники стадіону у Львові до Євро-2012 від фірми "Комфортбуд" оголосили страйк у зв'язку із затриманням заробітної платні.

Про це Zaxid.net повідомив заступник голови Львівської ОДА з питань Євро-2012 Володимир Губицький.

"Є генеральний підрядник - компанія "Альтком", яка будує стадіон. На субпідряді низку робіт виконують інші організації, в тому числі "Комфортбуд". За тою інформацією, яку ми маємо, за вересень-жовтень працівникам "Комфортбуду" не заплачено кошти", - розповів він.

"Сьогодні о 10:00, за інформацією директора фірми "Альтком" Василя Огородника, кошти в сумі 4,48 млн. гривень пішли на адресу "Комфортбуду". Враховуючи те, що сьогодні п'ятниця, реально в понеділок-вівторок ці гроші мають бути, вони повинні виплатити заробітну плату", - додав Губицький.

Реклама:

На його думку, затримка зарплати за два місяці "суб'єктивна", бо "кошти виплачуються за актами виконаних робіт".

Губицький не виключає, що могла бути затримка і з оформленням цих актів. Він уточнив, що згадані 4,48 млн. гривень - це кошти, які будуть сплачені саме за актами виконаних робіт.

На запитання, чи не спричинить страйк відставання від графіку будівельних робіт, він сказав: "Я цього не передбачаю".

У свою чергу голова Львівської ОДА Василь Горбаль вважає, що страйк будівельників стадіону до Євро-2012 пов'язаний з абсолютно робочими моментами.

"Наразі немає навіть ситуації як такої. Певні можливі затримки у фінансуванні, в розрахунках між генпідрядником і підрядниками є абсолютно робочими моментами. Всі, хто розуміються на будівництві, це розуміють", - зазначив він.

Він також наголосив, що не виключає можливості, що уся ця ситуація була спровокованою. Однак не уточнив, ким.

Водночас, як повідомляє ЗІК, віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков не приїде до Львова найближчої неділі, як було заплановано.

"У мене температура 39 градусів. Я не приїду до Львова. Замість мене приїде Сафіуллін", - сказав Колесніков, не уточнивши, коли саме міністр спорту приїде на будівництво.

Колесніков також сказав, що нічого не знає про страйк будівельників.

"Що стосується страйку, зараз я дізнаюся, але мені про це невідомо. Я зараз з'ясую і розберуся", - сказав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: