Столичні маршрутки подорожчають до 4-5 гривень?

П'ятниця, 26 листопада 2010, 15:22

Перевізники вирішили скористатися галасом навколо Податкового кодексу і заговорили про можливе подорожчання вартості проїзду.

Уже з нового року хочуть підняти ціни на маршрутки на 1,5 гривні і таксі, пише газета "Сегодня".

Це пояснюють тим, що з січня вартість пального може зрости на 5-6%, якщо приймуть нові акцизи, закладені в Податковому кодексі.

За словами голови Всеукраїнської асоціації автоперевізників Віталія Реви, як тільки вартість бензину перетне 8 гривень, ціна поїздки збільшиться відразу на 1,5 гривні.

Реклама:

"Нинішні тарифи були сформовані при вартості 95-го бензину 5-5,3 гривні. Тому зростання тарифів економічно обґрунтоване. Але вартість проїзду зросте залежно від завантаженості маршруту. Ціни на маршрутах з більшими пасажиропотоками злетять по мінімуму - лише до 4 гривень, інші - 4,5-5 гривень. А найдорожчими стануть поїздки в приміських маршрутках", - сказав він.

Рева додав, що приміські маршрутки подорожчають у два рази - до 8-10 гривень, мовляв, на цих маршрутах до 30% перевізників працюють нелегально, тому, щоб стримати ріст цін на проїзд, потрібно витиснути "нелегалів".

"Чим більшим буде в нас пасажиропотік, тим нижчими будуть ціни", - сказав Рева.

Про це ж говорить і голова київської міськорганізації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецкий: "Рентабельність перевезень зараз - 5-7%, а повинна бути мінімум 15%".

Водночас в мерії впевнені, що для подорожчання підстав немає.

"Дорожчати проїзд поки не буде. Маршрутники всі погрожують, а документи на підвищення поки так нам і не надали. Одержимо документи - вирішимо", - сказав заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: