Кількість бідних країн збільшилась удвічі

П'ятниця, 26 листопада 2010, 11:13

Кількість бідних країн світу, так само як і кількість людей, що проживають в крайній бідності, за останні 40 років збільшилася вдвічі.

Про це повідомляє організація ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД), передає ТСН.

На сьогоднішній день 49 країн світу розглядаються як найменш розвинені. У 1971 році їх було тільки 25.

За оцінкою організації, модель економічного розвитку цих країн виявилася невдалою і має бути переглянута. Кількість людей, що живуть за межею бідності, збільшилася в два рази з 80-х років.

Реклама:

За даними ЮНКТАД, у період з 2002 по 2007 рік, незважаючи на економічне зростання в середньому на 7% на рік, кількість людей, що живуть за межею бідності, щороку збільшувалася на три мільйони осіб і досягла 421 млн.

При цьому близько 53% жителів найбідніших країн перебувають у вкрай важкому становищі.

Експерти також стурбовані тим, що найбідніші країни вкрай залежні від імпорту - особливо це стосується харчових продуктів.

Витрати на імпорт продовольства в цих країнах збільшилися з 9 млрд. доларів у 2002 році до 23 млрд. у 2008, і це "дуже тривожно".

Окрім того, економіка бідних країн дуже залежна, а їхні природні ресурси все швидше виснажуються.

Для допомоги цим країнам ООН закликає відновити нову міжнародну систему, яка забезпечить їм необхідне керівництво і фінансову допомогу.

Нагадаємо, у Центральноафриканській республіці (ЦАР) - найвища смертність у порівнянні з іншими країнами Африки і, можливо, всього світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!