"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Януковича хочуть регулярно зустрічатися з бізнесменами

Четвер, 25 листопада 2010, 17:45

Представники підприємців і Адміністрація президента домовилися про створення постійнодіючого органу для обговорення питань, зокрема, Податкового кодексу.

Про це заявила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Було прийнято рішення, яке було підтримано підприємцями, домовитися про формат постійно діючого органу, якій садив би за "круглий стіл" представників бізнесу, представників державної влади, насамперед, Кабінету міністрів і Верховної ради", - сказала Акімова.

За її словами, цей орган міг би в робочому режимі, шляхом регулярних зустрічей, у складі, який прийнятний для всіх сторін цього діалогу, обговорювати важливі питання.

Реклама:

"Вони не обов'язково будуть стосуватися Податкового кодексу, тому, що задані безліч питань і по Трудовому кодексу та за Митним кодексом", - підкреслила Акімова.

За її словами, формат повинен бути обраний спільно роботодавцями та органами влади, і він повинен ефективно функціонувати.

"Ми домовилися, що наступного тижня підприємці виступлять із конкретною пропозицією формату і такий орган швидко запрацює", - запевнила Акімова, додавши, що такий орган потрібен і повинен працювати ефективно.

"Після прийняття рішення президентом про долю цього документа (Податкового кодексу) ми домовилися про додаткову зустріч із підприємцями, для того щоб продовжити цей активний діалог у конструктивному руслі", - зазначила перший заступник голови АП.

Як повідомлялося, Адміністрація президента повинна отримати текст Податкового кодексу, прийнятого парламентом в остаточній редакції 19 листопада, у п'ятницю увечері.

У свою чергу, перші висновки експертної групи Адміністрації президента повинні бути направлені на розгляд президенту вужеві в суботу вдень.

Податковий кодекс може набути чинності з 1 січня 2011 року після підписання його президентом і офіційної публікації. Нині документ перебуває у Верховній раді.

Президент Віктор Янукович запевнив, що прийме рішення щодо Податкового кодексу після висновків експертів його адміністрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!