"Спрощенцям" зберегли на рік вимоги до річного обороту

Четвер, 25 листопада 2010, 16:09

Річний оборот діючих фізосіб-підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування і продовжують працювати за нею після введення в дію Податкового кодексу, збережеться на рівні 500 тис. гривень протягом 2011 року без обов'язкового застосування касового апарату.

Це передбачено редакцією Податкового кодексу, яка враховує викладені на 18 сторінках зміни та поданої на підпис голови Верховної ради, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Також, згідно із документом, термін дії свідоцтв підприємців-"спрощенців" буде продовжений на перший квартал 2011 року без подання відповідної заяви до податкового органу.

"Для переходу на спрощену систему оподаткування з 1 квітня 2011 року відповідно до норм глави 1 розділу XIV цього Кодексу суб'єкти малого підприємництва, в тому числі платники фіксованого податку, до 20 березня 2011 року (включно) подають заяву до органів державної податкової служби за місцем реєстрації", - повідомляється в перехідних положеннях документа.

Реклама:

"Для таких суб'єктів малого підприємництва в 2011 році застосовується граничний річний обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), який діяв відповідно до законодавства про спрощену систему оподаткування у 2010 році (500 тис. гривень)", - ідеться у документі.

Крім того, документом встановлено, що продовження свідоцтва фізособи-підприємця на перший квартал 2011 року (до набрання чинності норм Податкового кодексу про спрощену систему оподаткування) буде автоматичним, що також стосується і деяких інших документів.

"До 1 квітня 2011 року зберігається дія свідоцтва про сплату єдиного податку, довідок про трудові відносини фізичної особи з платником єдиного податку та патентів про сплату фіксованого податку, виданих на 2010 рік", - ідеться в перехідних положеннях документа.

Таким чином, вищезазначеним суб'єктам господарювання не потрібно буде подавати відповідну заяви щодо продовження таких документів до податкового органу за місцем реєстрації.

У той же час юридичні особи до введення в дію положень Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування сплачують єдиний податок відповідно до норм указу президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" №727/98 від 3 липня 1998 року.

Як повідомлялося, з 22 листопада на Майдані Незалежності у Києві проходить безстрокова акція протесту підприємців.

Вони вимагають від президента застосувати право вето до прийнятого Верховною радою Податкового кодексу, серйозно міняє умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.

Прем'єр-міністр Микола Азаров перед від'їздом до Лівії та Єгипту 22 листопада створив робочу групу під керівництвом першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, до якої увійшов також голова комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, для пошуку компромісу з "спрощенцями".

Парламент прийняв Податковий кодекс 18 листопада.

Документ може набрати чинності з 1 січня 2011 року (а розділ про спрощену систему оподаткування - з 1 квітня) після підписання його президентом і офіційної публікації.

Нині документ перебуває у Верховній раді.

Президент Віктор Янукович запевнив, що прийме рішення щодо Податкового кодексу після висновків експертів його адміністрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!