Федерацію профспілок звинувачують у тому, що "пізно прокинулися"

Четвер, 25 листопада 2010, 15:26

Підтримка Федерацією профспілок України основних вимог мітингу проти Податкового кодексу є нещирою, непослідовною і запізнілою.

Таку думку висловив голова Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва В'ячеслав Рой, коментуючи заяву ФПУ з приводу ситуації, що склалася в Україні у зв'язку з прийняттям Верховною радою Податкового кодексу, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ніхто в незалежних профспілках не вірить у щирість цієї заяви. Протести підприємців проти Податкового кодексу почалися не сьогодні і навіть не вчора. Уже кілька місяців, ще з літа, підприємці малого та середнього бізнесу борються зі спробами уряду перекласти на них, за допомогою нового податкового законодавства, основний податковий тягар в країні", - сказав Рой.

Він зазначив, що первинні профспілкові організації нашої федерації разом з організаціями підприємців брали участь у найперших, тоді ще не таких масових, як сьогодні, акціях протесту в регіонах, і пропонували розробникам Податкового кодексу конкретні пропозиції до нього.

Реклама:

"Тоді ФПУ чомусь не переймалися тим, що, я цитую заяву ФПУ: "декілька мільйонів громадян України, які зайняті в малому бізнесі, опинилися під загрозою втрати робочих місць". Сьогодні ж, коли на Майдані Незалежності - десятки, а по всій Україні - сотні тисяч людей вимагають від президента накласти вето на Податковий кодекс, коли мовчати стає просто непристойним, ФПУ "прокинулася" і нарешті побачила, я знову цитую їхню заяву: що "це може негативно позначитися на життєзабезпеченості десятків тисяч найманих працівників - членів профспілок", - наголосив Рой.

На його переконання, про ці "декілька мільйонів" і "десятки тисяч" Василь Хара, голова ФПУ і депутат Верховної ради, мав би згадати "хоча б 18 листопада - тоді, коли він, чи його депутатська картка, голосував за ухвалення Податкового кодексу".

Рой також підкреслює, що у своїй заяві ФПУ ухилилася від висловлення свого ставлення до основної вимоги учасників мітингу - накласти президентом вето на Податковий кодекс.

"Про вето на Податковий кодекс ФПУ просто промовчала - ні "за", ні "проти". Вона лише закликала президента, прем'єр-міністра і голову Верховної ради дослухатися до вимог тисяч українських громадян і знайти можливості для врахування інтересів значної частини суспільства. По суті, це те саме, що сьогодні говорить влада: мовляв, ми обов'язково прислухаємося до людей, знайдемо компроміс, врахуємо пропозиції тощо", - зауважив він.

"На мою думку, сьогоднішня заява ФПУ лише зайвий раз підтвердила, що у конфлікті навколо Податкового кодексу вона, як і раніше, не на боці підприємців та найманих працівників", - підкреслив голова Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: