"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд зібрався продавати проблемні банки

Четвер, 25 листопада 2010, 13:14

Держкомпідприємництва погодив проект постанови Кабінету міністрів, яким регламентується процедура продажу акцій банків, рекапіталізованих за рахунок бюджетних коштів.

"У разі якщо конкурс не відбудеться через відсутність заявок на участь у конкурсі, буде здійснюватися викуп пакета акцій акціонерами банку. Від приватизації названих банків передбачається отримати не менш 16,9 млрд. гривень", - відмічають у Держкомпідприємництві, передає "Інтерфакс".

Згідно з повідомленням, проект постанови розроблено Фондом держмайна.

Уряд контролює п'ять банків: повністю державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також Родовід Банк, Укргазбанк і банк "Київ", які перейшли під державне управління в рамках антикризової програми з капіталізації банківського сектора.

Реклама:

За 2009-2010 роки для капіталізації трьох фінустанов виділено бюджетні кошти в сумі 16,97 млрд. гривень.

За даними Держкомпідприємництва, після поліпшення фінансового стану таких банків Мінфін внесе в уряд пропозиції щодо продажу частки держави або загального продажу часток держави та інших акціонерів (інвесторів) у статутному капіталі кредитно-фінансових установ на відкритих аукціонах.

Кошти від продажу корпоративних прав держави у статутних капіталах банків будуть зараховуватися до державного бюджету і спрямовуватися Мінфіном на погашення або на достроковий викуп державних облігацій України, придбаних Національним банком України.

"Запровадження процедури продажу пакетів акцій банків, в яких держава взяла участь у капіталізації, призведе до оздоровлення банківського сектора і позитивно вплине на стан грошово-кредитної сфери", - резюмується в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!