У "Київ" запросили аудиторів, щоб докапіталізувати

Четвер, 25 листопада 2010, 12:24

"Делойт енд Туш Юкрейніан Сервісез Компані" проведе аудит фінансового стану підконтрольного уряду банку "Київ" і оцінку достатності його капіталу з використанням методології стрес-тестування.

Про це повідомляється в системі розкриття інформації про тендерні закупівлі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проведення аудиту є необхідним для визначення суми докапіталізації банку, з урахуванням якої будуть внесені зміни в програму фінансового оздоровлення банку та прийнято рішення Кабміном про доцільність проведення докапіталізації банку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в 2009-2010 роках в рамках програми рекапіталізації банків під контроль уряду перейшли Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк: цим фінустановам було виділено 17,2 млрд. гривень бюджетних коштів.

Реклама:

У вересні 2010 року з'ясувалося, що Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк потребують нові вливання на суму 12,5 млрд. гривень.

При цьому, згідно з даними Головного контрольно-ревізійного управління України, з цих фінустанов виведено 10 млрд. гривень за фіктивними контрактами.

Банк "Київ" (раніше - "Київщина") заснований в 1993 році. На початок жовтня 2010 року Мінфін від імені держави володів 99,9369% акцій фінустанови.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2010 року за розміром загальних активів - 2,776 млрд. гривень, Банк "Київ" займав 50-е місце серед 176 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: