Уряд готується створити три військові концерни

Четвер, 25 листопада 2010, 11:38

Створення трьох вертикально інтегрованих структур в рамках структурного реформування оборонно-промислового комплексу (ОПК) планується в Україні найближчим часом.

Про це повідомив міністр промислової політики Дмитро Колесников в інтерв'ю в газеті "Урядовий кур'єр", опублікованому в четвер, передає "Інтерфакс".

За його словами, інтеграція планується у сфері ППО і ПРО, високоточної зброї та інформаційно-розвідувальних систем, проекти статутів державних концернів і постанов уряду про їх створення знаходяться на узгодженні в кабінеті міністрів.

"Мова йде про державні концерни "Протиповітряної, протиракетної оборони та захисту морського кордону "Зеніт", "високоточної зброї та боєприпасів" і "Інформаційно-розвідувальних систем", - уточнив міністр.

Реклама:

У цілому, нагадав Колесніков, згідно із затвердженим урядом планом реформування ОПК, в галузі передбачається створення 9 вертикально інтегрованих об'єднань: в авіапромі, суднобудуванні, ППО і ПРО, високоточних засобів ураження і боєприпасів, бойових броньованих машин, артилерійської та стрілецької зброї, спеціальної хімії та інформаційно-розвідувальних систем.

На сьогоднішній день вже створено і успішно працює науково-виробниче інтегроване об'єднання в авіапромі - державний авіабудівний концерн (ДАК) "Антонов", зазначив міністр.

ДАК "Антонов" створений постановою уряду в 2008 році.

До складу держконцерну увійшли ДП "Антонов" разом з філією ДП "Серійний завод "Антонов", ДП" 410-й завод цивільної авіації ", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: