Кредитори оскаржать ліквідацію Укрпромбанку

Четвер, 25 листопада 2010, 10:27

Кредитори ліквідованого Укрпромбанку домоглися визнання незаконним останнього мораторію на видачу вкладів.

Тепер вони мають намір оскаржити ліквідацію Укрпромбанку і передачу активів на 3 млрд грн в Дельта Банк, пише видання "Комерсант-Україна".

Зокрема, Нацбанк не зміг оскаржити рішення суду про незаконність продовження мораторію в Укрпромбанку 5 серпня 2009, яке позбавило клієнтів можливості забрати у банку свої кошти.

Цього рішення добився один із клієнтів банку ще 5 липня в Окружному адміністративному суді Києва.

Реклама:

Регулятор подав апеляцію на це рішення, але 27 вересня Київський апеляційний адміністративний суд залишив її без розгляду, оскільки НБУ не вклався у визначені терміни.

У визначенні апеляційного суду йдеться, що його можна було оскаржити до 17 жовтня у Вищому адміністративному суді.

Але НБУ цього не зробив. Директор юридичного департаменту Нацбанку Віктор Новіков заявив, що апеляція все-таки буде подана, але не пояснив коли і на якій підставі.

Нагадаємо, що мораторій на виплату вкладів в Укрпромбанку був продовжений на шість місяців постановою НБУ № 447 від 5 серпня 2009 року.

Це рішення регулятор ухвалив після набуття чинності антикризового закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо особливостей проведення заходів з фінансового оздоровлення банків"

Однак попередній мораторій в Укрпромбанку завершився ще 21 липня, тому факт його продовження майже через два тижні не був законним, що і визнав суд.

При цьому суд відмовився скасувати постанову № 447, так як воно втратило силу: 21 січня НБУ почав ліквідацію Укрпромбанку.

Коли рішення суду про незаконний мораторій вступило в силу, кредитори Укрпромбанку мають намір оскаржити всі наступні рішення НБУ щодо цієї установи, зокрема ліквідацію і вивід найбільш ліквідних активів на суму 3,1 млрд. гривень в Дельта Банк.

Перед ліквідацією заборгованість Укрпромбанку перед юридичними особами становила 1,44 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!