Ремонт єдиного підводного човна вже обійшовся в 40 мільйонів

Четвер, 25 листопада 2010, 09:15

Загальний ремонт підводного човна ВМС України "Запоріжжя" коштує близько 40 млн гривень.

При цьому "виділено практично все, повністю профінансовано", заявив журналістам у Севастополі міністр оборони України Михайло Єжель, повідомляє УНІАН.

За його словами, "на підводному човні практично завершуються ремонтні роботи, наступний етап -швартовні випробовування".

"Будуть проводитися випробування усіх агрегатів і систем підводного човна", і це має бути зроблено до 15 грудня.

Реклама:

На нараді в Севастополі за участю міністра було зазначено, що на травень 2011 року заплановані ходові випробування "Запоріжжя", однак для того, щоб човен зміг вийти в море, на відновлення його технічної готовності необхідно ще близько 14 млн. гривень.

Ремонтні роботи на ПЧ "Запоріжжя" виконано на 85-90%, повідомив журналістам у Севастополі тимчасово виконуючий обов'язки начальника 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту РФ, головний інженер підприємства, капітан 3 рангу Олександр Бакланов.

Тому, сказав він, є повна впевненість, що завод та інші ремонтні підприємства виконають усі заплановані заходи з підготовки човна до проведення в грудні швартових випробувань.

За інформацією офіцера, на цей момент підприємство спільно з ЦКБ "Чорноморець" виконало на "Запоріжжі" ряд робіт.

"Це частина робіт докового ремонту, частина робіт щодо корпусних конструкцій, на системах і механізмах, системах обслуговування і системах життєзабезпечення, і бойових системах підводного човна", - сказав Бакланов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!