"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртранснафта" прокачала нафту по "Одеса-Броди"

Середа, 24 листопада 2010, 19:09

Компанія "Укртранснафта" 23 листопада о 23:40 завершила пробне транспортування партії нафти сорту Urals обсягом 80 тис. тонн по нафтопроводу "Одеса-Броди" у проектному (аверсному) напрямку та південній гілці нафтпроводу "Дружба" у реверсному режимі.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу "Укртранснафти".

Компанія зазначає, що успішне завершення пробного перекачування нафти з морського нафтового термінала "Південний" на Мозирський нафтопереробний завод у Білорусі підтвердило технічну готовність системи магістральних нафтопроводів України до поставок нафти в напрямку Білорусі із використанням вільних потужностей при одночасному збереженні надійного та безперебійного транзиту нафти в напрямку Чехії, Словаччини й Угорщини (по північній гілці "Дружби") відповідно до чинних контрактних зобов'язань.

При цьому "Укртранснафта" висловлює подив поширенням заяви російської "Транснафти" про можливі ускладнення з поставками російської нафти в Чехію, Угорщину, Словаччину, Хорватію та Німеччину, пов'язані з аверсом "Одеса-Броди".

Реклама:

Директор департаменту з питань нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Міністерства палива та енергетики Костянтин Бородін повідомив, що в майбутньому напрямок транспортування нафти по "Одеса-Броди" залежатиме від пакета замовлень.

"Будуть замовлення на роботу в північному напрямку (у напрямку Бродів) - нафтопровід працюватиме в північному напрямку. Будуть замовлення на роботу в південному напрямку - працюватиме в реверсному режимі", - сказав він.

Бородін підкреслив, що пробне прокачування 80 тис. тонн відбулося без будь-яких ексцесів.

Як повідомлялося, 20 листопада нафтопровід "Одеса - Броди" уперше від дня введення в експлуатацію почав працювати в аверсному режимі, здійснюючи пробне прокачування нафти для Мозирського НПЗ.

Україна й Білорусь 25 жовтня в Мінську підписали контракт на організацію пробного прокачування нафти по нафтопроводу "Одеси - Броди" в аверсному режимі.

Україна й Білорусь також уклали договір про транспортування нафти по "Одеса - Броди" на 2011-2013 роки в обсязі 8 млн. тонн на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: