Кабмін розписав, як повертати газ Фірташу

Середа, 24 листопада 2010, 18:45

Кабінет міністрів врегулював питання розмитнення 11 млрд. кубометрів природного газу, що є в підземних газових сховищах НАК "Нафтогаз України", який на виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду компанія має повернути RosUkrEnergo.

Відповідна постанова Кабміну №1061 від 15 листопада 2010 року оприлюднена на урядовому веб-сайті.

Згідно з документом, митне оформлення газу відбуватиметься на підставі копії зовнішньоекономічного договору (контракту), копії договору (контракту) на зберігання газу в ПСГ, копії рішення Стокгольмського арбітражу і рішень Шевченківського районного суду Києва від 13 серпня 2010 року й Апеляційного суду Києва від 17 вересня 2010 року, що підтверджують зобов'язання НАК "Нафтогаз України" перед RosUkrEnergo за газ.

Як повідомлялося, 8 червня 2010 року Стокгольмський арбітражний суд задовольнив позов RosUkrEnergo до НАК "Нафтогаз України" про незаконне розмитнення 11 млрд. кубометрів газу.

Реклама:

Суд ухвалив рішення повернути газ RUE, а також повернути додатково 1,1 млрд. кубометрів газу як компенсацію за порушення умов контракту.

19 липня компанія RosUkrEnergo звернулася до Шевченківського районного суду Києва із клопотанням про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду.

24 листопада Верховний суд України відхилив касацію НАК "Нафтогаз України" і підтвердив рішення судів нижчих інстанцій у справі виконання рішення Стокгольмського арбітражу про необхідність повернення "Нафтогазом України" природного газу RosUkrEnergo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!