Фірташ представлятиме роботодавців на національному рівні?

Середа, 24 листопада 2010, 18:12

Рада Федерації роботодавців (ФРУ) рекомендувала обрати голову ради директорів Group DF Дмитра Фірташа співголовою Національної тристоронньої соціально-економічної ради при президенті і главою Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні.

Про це заявив голова ФРУ Дмитро Олійник, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, таке рішення рада ФРУ прийняла на засіданні в середу.

До останнього часу співголовою Нацради при президенті від роботодавців був народний депутат, співвласник концерну "Стирол" і радник голови ФРУ Микола Янковський, який написав заяву про звільнення з цієї посади.

Реклама:

Як пояснило агентству джерело у ФРУ, спочатку Фірташа рекомендував до складу Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні і Нацради при президенті Союз хіміків України.

Рада ФРУ підтримав кандидатуру Фірташа як одного з найбільших роботодавців країни і активного прихильника розвитку соціального діалогу в Україні, додав співрозмовник агентства.

Національна тристороння соціально-економічна рада при президентові була створена указом глави держави в кінці 2005 року як консультативно-дорадчий орган при президенті з представників Кабінету міністрів, всеукраїнських профспілок та об'єднань роботодавців.

Кожна з трьох сторін має по 22 представники.

Персональний склад Нацради визначається в порядку, встановленому кожною зі сторін соціального діалогу самостійно.

Очолюють раду три співголови, які є одночасно координаторами сторін.

Нині співголовою від Кабміну є міністр праці і соціальної політики Василь Надрага, від профспілок - голова Федерації профспілок, народний депутат Василь Хара.

Group DF - приватна міжнародна холдингова компанія українського бізнесмена Дмитра Фірташа, інтереси і активи якої зосереджені в таких галузях, як енергетика, хімічна промисловість, енергетична інфраструктура і нерухомість.

Активи в хімічній промисловості об'єднані в OstChem Group. В Україні до них належать "Рівнеазот", "Кримський титан", "Кримський содовий завод", а з осені 2010 року - Концерн "Стирол".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!