"Київенерго" заявляє, що її діяльність "цілком прозора"

Середа, 24 листопада 2010, 16:16

Діяльність АК "Київенерго" є цілком прозорою та здійснюється у відповідності до чинного законодавства.

Про це заявив фінансовий директор АК "Київенерго" Михайло Уткін, якого цитує прес-служба компанії.

За його словами, витрати енергокомпанії на виробництво, передачу та постачання тепла формуються відповідно до постанови Кабміну № 955, а всі розрахунки "підтверджені відповідними інстанціями та багаторазово перевірені державними органами".

"Інформація про структуру витрат "Київенерго" розміщена на сайті у відкритому доступі. Таким чином, заяви деяких міських політиків про нібито неможливість отримати інформацію є невдалою спробою нагадати про себе, адже демонструють низьку обізнаність у питаннях життєдіяльності столиці і, навіть, нездатність зрозуміти математичні розрахунки шкільного рівня", - сказав Уткін.

Реклама:

Він наголосив, що "Київенерго" не формує та не затверджує тарифи, це є функцією міської влади та НКРЕ, а фінансову діяльність компанії щороку перевіряють найбільш авторитетними в світі аудиторські компанії.

"Таким чином, всі заяви політиків про непрозорість діяльності "Київенерго" безпідставні та є не більш ніж політичним фарсом", - підсумував Уткін.

Як відомо, раніше Блоку Віталія Кличка у Київраді заявляв, що вимагає аудиту "Київенерго" вважає безпідставними розмови її керівництва про підвищення тарифів на опалення та гарячу воду.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!