Уряд піде на 5 поступок у спрощеному оподаткуванні?

Середа, 24 листопада 2010, 13:10

Представники влади та підприємців погодили п'ять можливих змін до Податкового кодексу в частині спрощеного оподаткування.

За даними "Дзеркала тижня", отриманими від джерел у Кабміні, такі домовленості були досягнуті в ході зустрічі підприємців з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим.

Зокрема, планується: збільшити з 600 до 800 тисяч гривень максимальний щорічний дохід підприємців, які працюють на єдиному податку і використовують касовий  апарат.

Збільшити з чотирьох до п'яти кількість найманого персоналу. Відтермінувати на півроку -до 1 липня 2011 року введення обов'язкового бухгалтерського обліку. Ввести амністію за залишками товару на 1 січня;

Окрім цього, планується надати право фізичним особам - єдиноподатникам здавати в оренду житлові та нежитлові приміщення при обов'язковій сплаті податку з фізосіб.

Реклама:

Що стосується змін у сфері адміністрування податків і повноважень Податкової адміністрації, то найбільш конфліктні моменти в даний час розглядаються на нараді представників влади у першого заступника голови Адміністрації президента Ірини Акімової.

У той же час, як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на свої джерела в оточенні першого віце-прем'єра, Андрій Клюєв може зустрітися з підприємцями, які протестують проти прийняття Податкового кодексу на Майдані Незалежності в Києві, сьогодні у другій половині дня.

Водночас, згідно з повідомленням координатора комітету захисту підприємців у західному регіоні Євген Шаповаленко, подібна зустріч відбудеться, однак у ній братимуть участь ті люди, яких підприємці не уповноважували на такі дії.

"З віце-прем'єром зустрічаються ті люди, які не погоджували з підприємцями свої дії", - сказав він.

Нагадаємо, за результатами зустрічі депутатів від Партії регіонів з представниками малого і середнього бізнесу, яка відбулася у вівторок, 23 листопада, була досягнута домовленість про те, що введення в дію двох розділів Податкового кодексу перенесено на II квартал 2011 року.

Зокрема, це 14-й розділ, де мова йде про спрощену систему, і 3-й розділ, де мова йде про податок на прибуток і спрощеній системі для юридичних осіб.

23 листопада в уряді була створена робоча група з питань врегулювання окремих положень нового Податкового кодексу.

Верховна рада прийняла Податковий кодекс 18 листопада. Введення документа в цілому передбачено з 1 січня 2011 року, в той же час, для низки норм передбачений перехідний період від трьох до шести місяців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!