Ірландія виставила банки на продаж

Вівторок, 23 листопада 2010, 20:07

Ірландські банки фактично виставлені на продаж.

Про це заявив керуючий Центральним банком Ірландії Патрік Хонохан у вівторок після запиту Дубліном фінансової допомоги від Євросоюзу і МВФ для підтримки банківської системи, повідомляє агентство Reuters.

"Вони виставлені на продаж, як я і побоювався", - сказав Хонохан.

"Протягом багатьох років я був противником того, щоб у банків маленьких країн були іноземні господарі", - зазначив він.

Реклама:

Глава Центробанку Ірландії також сказав, що очікував більшої кількості додаткових умов до договору про програму фінансової допомоги, тому хвилювання та невпевненість на фінансових ринках через умови договору були невиправдані.

Підтримка від Міжнародного валютного фонду має підвищити впевненість на ринках, сказав Хонохан.

"Те, що нам виділять такий великий обсяг коштів не означає, що всі вони будуть зняті (і витрачені). Але в тому розмірі, в якому вони будуть зняті, це піде на фінансування функціонування ринку", - додав він, називаючи програму допомоги "свого роду обмежувачем для банківської системи".

Прем'єр-міністр Ірландії Брайан Коен у відповідь на все частіші вимоги достроково покинути займану посаду, заявив в понеділок, що він "залишиться в офісі" доти, поки парламент не затвердить бюджет, після чого можуть бути призначені дострокові вибори.

"Звичайно буде багато умов, оскільки додаткові (грошові) ресурси не можуть бути використані для полегшення бюджетних проблем. Корекція бюджету повинна бути проведена, інакше справа не піде", - сказав Хонохан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: