"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров доручив Клюєву домовитися із підприємцями

Вівторок, 23 листопада 2010, 17:19

Кабінет міністрів досягне компромісу із підприємцями, які протестують проти прийняття Податкового кодексу.

Таку упевненість висловив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє прес-служба уряду.

Азаров повідомив, що за його дорученням створена робоча група для врегулювання окремих положень Податкового кодексу, яку очолює перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

"Я попросив, щоб ця робоча група протягом декількох днів ще раз повернулася до положень Податкового кодексу, які не влаштовують людей, що працюють за спрощеною системою оподатковування. Я переконаний, що компроміс буде досягнутий", - заявив він.

Реклама:

Прем'єр закликав представників малого бізнесу, які працюють за спрощеною системою оподатковування, вести діалог з урядом.

"Найкраще вирішувати ці питання не в наметових містечках або ще десь. Найкраще питання врегулювання положень Податкового кодексу вирішувати шляхом ведення діалогу", - заявив Азаров.

За словами прем'єра, у робочу групу входять всі необхідні фахівці, у тому числі голова комітету Верховної ради з питань податкової й митної політики Віталій Хомутиннік.

Як повідомлялося, 18 листопада парламент ухвалив проект Податкового кодексу в другому читанні та в цілому. За відповідне рішення проголосувало 269 народних обранців.

Прийняття парламентом Податкового кодексу супроводжувалося багатотисячними протесними акціями підприємців не тільки в Києві, а й в інших регіонах.

22 листопада підприємці почали акцію протесту проти Податкового кодексу на Майдані Незалежності.

У той же день на Майдані Незалежності було встановлене наметове містечко, і було оголошено про те, що акція протесту триватиме доти, поки президент Віктор Янукович не ветує Податковий кодекс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!