Бродський заборгував Пенсійному фонду 2,5 мільйона

Вівторок, 23 листопада 2010, 12:20

Черкаський Деревообробний комбінат, яким володіє голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, заборгував Пенсійному фонду 2 мільйони 529 тисяч гривень.

Про це повідомляє ТСН.ua.

За даними сайту, підприємство не платило внесків до ПФ з серпня 2008 року і потрапило до списку найбільших боржників у Черкасах.

У свою чергу сам Бродський у своєму блозі пообіцяв погасити борг перед Пенсійним фондом.

"У 2008 році, коли прийшла криза, в Україні зупинився ринок ДСП та меблів. Їх практично перестали купувати. Після кризи комбінат уже два роки, як не працює. Зараз він проходить процедуру банкрутства. Після реалізації майна одразу був би погашений борг по пенсійному фонду. До речі, його розмір насправді 1 400 тис., решта - це нарахована пеня і штрафи", - написав він.

"Визнаю, що ситуація досить некоректна. Ви, напевно, маєте рацію. На наступному тижні я особисто погашу з власних грошей цей борг, не буду чекати поки буде реалізовано майно. Хоч насправді йшов звичайний процес банкрутства і борг би був погашений в будь-якому випадку", - додав Бродський.

При цьому він зазначив, що "існує дві великі різниці" між тим, коли він заборгував і коли заборгувало підприємство, в якому він є акціонером.

"В останньому випадку йдеться про товариство з обмеженою відповідальністю. А свої особисті борги я завжди повертаю", - написав Бродський.

Він також заявив, що коли він купував комбінат у 2000 році, боргів у нього було на 5 млн., з них понад 2 млн. із зарплати і майже стільки ж - по пенсійному фонду.

"І ми тоді розрахувалися з усіма боргами", - зазначив Бродський.

Як відомо, раніше Бродський заявляв, що підприємці вийшли на мітинги проти нового Податкового кодексу, бо вони не хочуть платити податки.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: