"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У справі Родовід Банку ще один арешт

Вівторок, 23 листопада 2010, 10:07

Печерський суд дав санкцію на взяття під варту генерального директора компанії "АК Інжиніринг", яка в 2009 році уклала договір з Родовід Банком про проведення ремонту приміщення, яке орендувала фінустанова.

Мова йде про будівлі за адресою провулок Рильського, 4 - біля Софійського собору, пише газета "Дело".

Будинок належить дружині народного депутата Олександра Шепелява. Банк заплатив за оренду будівлі 16 млн. гривень.

Ще 24 млн. гривень банківська установа виділив на ремонт приміщень. Однак, як встановили співробітники СБУ, ремонт ніхто не проводив, а гроші через ланцюжок фірм були виведені з банку.

Реклама:

Для цього, згідно з інформацією правоохоронного відомства, на початку грудня 2009 року генеральний директор ТОВ "АК Інжиніринг" і тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина розробили схему виведення коштів за допомогою фіктивного ремонту.

За версією СБУ, обидва керівники наприкінці минулого року підписали і скріпили печатками завідомо неправдиві документи про те, що нібито ТОВ "АК Інжиніринг" за замовленням AT "Родовід Банк" відремонтує приміщення будівлі за адресою провулок Рильського, 4.

Зокрема, мова йде про договір підряду від 2 липня 2009 року № 6-09 на виконання поточного ремонту загальною вартістю 24,8 млн. гривень.

Після цього гроші були перераховані з рахунків банку на рахунки будівельної компанії.

Там вони не забарилися і були переведені компанії "Альта Буд". Однак ця фірма також ремонт в будівлі не робила.

Замість цього донецькі підприємці через посередника "Солана Трейд" уклали договір з фірмою "НВП Арена", до якої правда гроші не дійшли - з нею домовилися про оплату векселями.

Нагадаємо, Сергія Щербину Служба безпеки затримала ще навесні.

Його підозрюють у розтраті банківського майна в особливо великих розмірах - 40 млн. гривень.

Печерський суд Києва 17 травня дав дозвіл на взяття під варту колишнього адміністратора Родовід Банку і приміщення в слідчий ізолятор СБУ.

Слідчі правоохоронних органів пред'явили Щербині звинувачення в розтраті банківського майна в особливо великих розмірах за ч.2 ст.28 та ч.5 ст.191 Кримінального кодексу.

Йому загрожує від 7 до 10 років тюремного ув'язнення.

В адміністративному будинку по вул. провулок Рильський, 4, фінансова установа планувала розмістити свій центральний офіс.

Правда, до цих пір не переїхало на нове місце. Таким чином, банк заплатив за оренду, якої насправді не було, вважають у слідчому управлінні Служби безпеки.

Крім того, на думку правоохоронних органів, тимчасовий адміністратор взагалі не мав права ставити свій підпис під документами про перерахування коштів.

Операції проводилися після націоналізації Родовід Банку (осінь 2009 року), а за даними Нацбанку, він не погоджував таких витрат у плані фінансового оздоровлення комерційної установи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: