"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

300 тисяч "спрощенців" перейдуть на звичайні податки - Бродський

Понеділок, 22 листопада 2010, 18:35

Після набирання чинності Податковим кодексом 300 тис. підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, змушені будуть перейти на загальну систему.

Про це заявив голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський на брифінгу у понеділок, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми підрахували: з двох мільйонів малих підприємців самозайнятих залишається 1 млн. 700 тис.; 300 тис. змушені перейти на загальну форму оподаткування при податку на прибуток 0% до 3 млн. (гривень) обороту на рік", - сказав він.

Як повідомлялося, 18 листопада Верховна рада прийняла Податковий кодекс.

Реклама:

Документом фактично скасована спрощена система оподаткування; підвищується планка прибуткового податку; реформується транспортний податок; вводяться жорсткі рамки застосування пільг; скорочується ставка податку на прибуток, однак розширяється база застосування податку; посилюється фіскальний тиск і розширяються повноваження податківців.

Податковий кодекс викликав громадське обурення, масові акції протесту продовжуються по всій Україні.

Підприємці висунули президенту Віктору Януковичу ультиматум - ініціюватимуть проведення Всеукраїнського референдуму про недовіру президенту і Верховній раді, якщо Янукович не заветує Податковий кодекс.

Представники малого і середнього бізнесу, які сьогодні проводять в Києві акцію протесту проти Податкового кодексу, обіцяють оголосити безстрокову акцію протесту, якщо влада не прислухається до їх вимог.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!