"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У податкову "біблію" вписали пропозиції МВФ?

Понеділок, 22 листопада 2010, 16:24

Податковий кодекс прийнятий парламентом України з урахуванням позиції Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив голова Державної податкової адміністрації (ДПАУ) Олександр Папаїка, повідомляє прес-служба ДПАУ.

"Відбулася важлива історична подія - прийняття Податкового кодексу. Він затверджений з урахуванням всіх поправок, прогнозного бачення рекомендацій МВФ, досвіду світової спільноти", - сказав він.

У прес-службі повідомили, що 22 листопада відбулася заключна зустріч голови податкової з експертами МВФ на чолі з керівником місії - старшим економістом податково-бюджетного департаменту МВФ Пітером Баррандоу.

Реклама:

"Податкова конституція країни вже є. Тепер ми поступово будемо інтегруватися у світове економічне співтовариство, щоб була взаємна довіра, вільна торгівля й інтернаціональні підходи до вирішення соціальних питань", - підкреслив Папаїка.

За його словами, ДПАУ буде вживати усіх заходів для забезпечення економічної безпеки країни, виведення економіки з тіні та виконання бюджету.

У прес-релізі також відзначається, що представники МВФ підготували рекомендації з реформування роботи органів податкової служби протягом п'яти років.

Також експерти МВФ відзначили позитивні результати роботи ДПАУ з впровадження системи подання звітності в електронному вигляді і переходу до автоматичного відшкодування податку на додану вартість.

"Ці рекомендації допоможуть створити сприятливий інвестиційних клімат в країні і досягти позитивних результатів у детінізації економіки", - наголошується у повідомленні ДПАУ.

При цьому суть рекомендацій не розкривається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!