"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович обіцяє зустрітися з ініціаторами акцій проти Податкового кодексу

Понеділок, 22 листопада 2010, 16:04

Президент Віктор Янукович обіцяє до кінця тижня зустрітися з ініціаторами руху проти Податкового кодексу.

про це він заявив на спільній з презентами Європейської Ради та Європейської Комісії прес-конференції після закінчення саміту Україна-ЄС у понеділок у Брюсселі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я прислухаюся, почую. Безумовно, я зустрінуся з представниками цих громадських організацій, які сьогодні організували цей процес, рух (акції протесту проти Податкового кодексу) ... Я думаю, ця конкретна розмова відбудеться на цьому тижні", - сказав він.

Разом з тим, Янукович вважає, що в цих акціях протесту є політична складова.

Реклама:

"У цьому процесі, який зараз відбувається, є велика політична складова, до якої ми в останні роки вже звикли. І коли говорять, що в України є обмеження демократії - треба приїхати до Києва, подивитися телевізор, почитати газети, подивитися що відбувається на вулиці, де постійно йдуть демократичні процеси", - сказав він.

Президент в черговий раз запевнив, що буде приймати рішення стосовно Податкового кодексу після отримання експертних висновків.

Водночас, Янукович жорстко заявив про те, що вимоги протестуючих "на сто відсотків" не можуть бути виконані, оскільки країна буде йти від спрощеної системи оподаткування.

"Я добре розумію їхні вимоги, і так, як вони хочуть - на сто відсотків такого не буде. Ми від спрощеної системи будемо поступово йти - переходити на таку систему оподаткування, яка буде мотивувати зростання реальної економіки і виводити українську економіку з "тіні", - підкреслив глава держави.

За словами президента, для "спрощенців" будуть створені "мотивації".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!