Київські маршрутки подорожчають у січні?

Понеділок, 22 листопада 2010, 15:42

Столичні перевізники прогнозують зростання тарифів на проїзд у зв'язку з прийняттям нового податкового кодексу.

Про це пише "Комсомольська правда".

Уже зараз маршрутки нерентабельні, а згідно з новим податковим кодексом передбачений ріст ставок акцизного збору на бензин, дизель і зріджений газ, кажуть перевізники.  

Крім того, законодавці планують підвищити акцизи на автомобільне паливо, щоб заповнити недостачу в бюджеті через скасування транспортного збору із січня 2011 року.

Реклама:

За прогнозами експертів, літр солярки може підскочити в ціні на 30 копійок, бензин подорожчає на 30-50, а газ - на 25-30 копійок.

Голова асоціації перевізників "Столиця" Валерій Липецький каже, що тарифи на проїзд у маршрутках треба було підвищувати ще з вересня минулого року, коли перевезення пасажирів перестало бути рентабельним, а рухомий склад не поновлювався.

"Якщо ще й  паливо подорожчає, перевізникам доведеться компенсувати свої витрати, підвищивши ціни на проїзд. Але самостійно вони підняти тарифи не можуть - це питання треба погоджувати зі столичною владою", - сказав Липецький.

Він додав, що "Київпастранс" уже давно підвищив ціни на проїзд у своїх автобусах, які працюють у режимі маршрутного таксі.

Однак у самому комунальному підприємстві відмовляються будь-що коментувати.

"Я поки нічого із цього приводу сказати не можу - буде дорожчати або не буде ", - сказав заступник директора "Київпастрансу" Сергій Литвинов.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: