"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В світі росте попит на золото

Понеділок, 22 листопада 2010, 11:42

Зростання попиту на золото у світі впродовж цього року зберігається.

Таку точку зору висловив перший заступник голови правління Брокбізнесбанку Володимир Скидан, повідомляє УНІАН.

Як відзначив експерт, за результатами третього кварталу 2010 року Росія увійшла до лідируючої трійки країн світу за внутрішнім попитом на золото в ювелірній промисловості.

В цілому ж, у світові лідери з придбання золотих ювелірних виробів за цей період вийшли Індія, Китай і Росія. Четверту позицію за цим показником займає Туреччина.

Реклама:

За інформацією Скидана, в третьому кварталі попит на золото у світі досяг 922 тонн - це на 12% більше, ніж за аналогічний період 2009 року.

У цінових показниках це зростання досягло 43%.

Причинами нинішнього зростаючого попиту є інтерес, що зберігається, до ювелірного золота на ринках країн з новою економікою, збільшення споживання цього металу в промисловості, включаючи високотехнологічні галузі.

Скидан повідомив, що на початку минулого тижня ціни на золото втратили 7% і досягли двотижневого мінімуму - на рівні 1330 доларів/унція.

За словами експерта, ф`ючерси на золото до кінця минулого тижня закрилися на позитивній території.

Більш слабкий долар США і більш певні перспективи ситуації з боргом Ірландії знову залучили інвесторів на ринок дорогоцінних металів. "Жовтий метал" одержав підтримку з боку послаблення долара, що зробило його більш дешевшим для утримувачів інших валют.

Ціни на золото на українському ринку варіювалися минулого тижня в межах 351/344 гривень за грам у зливках від 100 до 1000 грамів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!