Нафта до Лукашенка тече повільно

Понеділок, 22 листопада 2010, 10:26

Пробне прокачування нафти в аверсному режимі нафтопроводом "Одеса-Броди" з технічних причин здійснюється повільно, в Білорусії розраховують, що цей процес може зайняти близько тижня,.

Про це повідомили агентству у "Білоруської нафтової компанії" (БНК ), передає "Інтерфакс".

"Пробне прокачування нафти по" Одеса-Броди "була розпочате в суботу, на сьогоднішній день прокачування триває. Це складна технічна процедура, яка, до того ж, здійснюється вперше. До того ж, потрібно враховувати технічні аспекти. Виходячи з цих факторів, можна прогнозувати, що цей процес у пробному режимі не буде швидким ", - пояснили в компанії.

Фахівці відзначили, що дослідне включення нафтопроводу в аверс проводиться при максимально безпечних параметрах роботи насосного обладнання.

Реклама:

"Швидкість роботи насосного обладнання, тиск в трубі - всі параметри відрегульовані таким чином, щоб зберегти максимальний рівень безпеки. За нашими розрахунками, прокачування займе близько тижня", - сказали в БНК.

Фахівці підкреслили, що "це не є чимось екстраординарним".

У БНК також нагадали, що перед початком прокачування на нафтотерміналі була проведена експертиза сировини та виконано всі митні процедури.

Усі витрати, пов'язані із здійсненням прокачування, взяла на себе БНК, яка виступає власником ресурсу.

Раніше в Білорусії були затверджені тарифи на прокачування нафти по нафтопроводу "Дружба" на ділянці від Бродів до Мозирського НПЗ.

Як повідомлялося, 18 листопада морський нафтотермінал "Південний", розташований у морському порту "Південний" (Одеська обл.), почав розвантаження танкера з нафтою, призначеної для аверсного прокачування по нафтопроводу Одеса-Броди.

За даними "Укртранснафти", обсяг купленої на умовах своп партії становить 80 тис. тонн, власником ресурсу виступає "Білоруська нафтова компанія".

Білоруська сторона профінансує послуги з розвантаження танкера і прокачування нафти по нафтопроводу.

Планується, що нафта буде закачана в нафтопровід в порту Південний і потім транспортована через Одеса-Броди і реверсу південної гілки нафтопроводу "Дружба" на Мозирський НПЗ.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!