Соколовський: Торгівля з Росією в рублях – "велика політична вигода Росії"

Неділя, 21 листопада 2010, 18:36

Колишній радник президента Віктора Ющенка з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовский вважає, що розрахунки з Росією її в національній валюті це її "велика політична вигода".

Про це він заявив у програмі "Реальна економіка" в ефірі телеканалу UBC.

"На перспективу це дуже велика політична вигода власне Росії. Чим більше у зону рубля буде втягнуто бізнесу держав, тим себе краще почуватиме і Росія. А чому ми не розраховуємося в гривні, адже товарооборот в нас 40 млрд. доларів?", - сказав Соколовський.

Коментуючи питання розрахунків України російськими рублями, радник з питань економічної політики при посольстві Росії Олексій Урін зазначив, що "є сенс користуватися валютою наших країн з просто меркантильних міркувань".

Реклама:

"Щоб зайвий раз не конвертувати, тим більше, що з нашими обсягами товарообігу не проблема мати резерви у валютах російській  й українській. Цілком можна купити рублі в Україні, в тому числі, і в російських банках, тут проблеми я не бачу. Вигода здійснюється за рахунок економії на конвертації", - додав російський чиновник.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів вело переговори з російськими банками про перехід на рублі при оплаті операцій у зовнішній торгівлі.

Зокрема, 27 жовтня під час засідання українсько-російського міжурядового комітету з торговельно-економічної співпраці під головуванням прем`єр-міністрів двох країн порушувалося питання про перехід на рублі.

Ділова програма "Реальна економіка" - щотижневе аналітичне ток-шоу, присвячене основним подіям та проблемам економіки України.

Програма готується продакшн-студією "Реальна економіка" спільно з інтернет-виданням "Економічна правда".

Прем`єра програми - щосуботи о 20.45 на телеканалі UBC, повтори програм - з неділі по п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!