"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підприємці погрожують "скинути" Януковича

Субота, 20 листопада 2010, 14:45

Якщо президент Віктор Янукович у понеділок, 22 листопада до 18:00 не ветує Податкової кодекс, підприємці почнуть процедуру референдуму з дострокового припинення повноважень президента.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам представник організаційного страйкового комітету Олександр Данилюк за результатами засідання комітету в суботу.

"У тому випадку, якщо Віктор Янукович не ветує у понеділок до 18:00 Податкової кодекс, ми почнемо процедуру референдуму з дострокового припинення повноважень президента Януковича", - цитує Данилюка "ЛІГАБізнесінформ".

Також Данилюк підкреслив, що стосовно Верховної ради нинішнього скликання це питання вже вирішене.

Реклама:

"Вони не виконали наші ультимативні вимоги, тому в понеділок о 19:00 на Банковій буде збір ініціативної групи з дострокового припинення повноважень Верховної ради", - сказав він.

Крім того, представник організаційного страйкового комітету зазначив, що підприємці звертаються до громадян України із закликом 22 листопада з 9 ранку вийти на майдан Незалежності та підтримати ті акції протесту, які вже кілька тижнів тривають по всій країні.

"Ми повинні чітко усвідомлювати, що якщо акції захлинуться, інших акцій не буде. Сьогодні це питання не тільки соціально-економічних прав, це питання цивільних прав і свобод в цілому. Ми також просимо діаспору підтримати нас акціями солідарності в усіх країнах світу. Ми звертаємося до правозахисників всіх країн. Ми звертаємося до небайдужих громадян братської нам Росії, де, як ми знаємо, багато хто любить Україну", - сказав він.

"Ми просимо їх, починаючи з 9 ранку, проводити пікетування посольств Україна у своїх країнах з тим, щоб показати, що ми не залишилися один на один з тим беззаконням і свавіллям, в якому ми знаходимося ", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи планують підприємці встановити на площі Незалежності в Києві наметове містечко, Данилюк зазначив, що підприємці не спираються на будь-яку партійну структуру і це питання залежить від позиції ініціативних груп.

"Якщо будуть люди, налаштовані на те, щоб залишитися, вони залишаться", - додав він.

18 листопада Верховна рада прийняла в другому читанні і в цілому Податковий кодекс України.

За це рішення проголосували 269 з 348 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!