Молочник, з активами в Україні, залучить інвестиції на IPO

Вівторок, 2 листопада 2010, 19:50

Нідерландська Milkiland NV, холдингова компанія великої молочної групи з активами в Росії і Україні, має намір залучити близько 100 млн. доларів через первинне публічне розміщення акцій (IPO) на Варшавській фондовій біржі (WSE).

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на ринку.

Згідно з оприлюдненим у вівторок графіком IPO, ціну акцій планується встановити 26 листопада, тоді як початок торгівлі акціями очікується в першій декаді грудня.

У Milkiland агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили цю інформацію, відзначивши, що найближчим часом офіційне повідомлення з'явиться на сайті компанії.

Реклама:

Лід-менеджером розміщення виступає UniCredit SpA.

Milkiland N.V. володіє 75,23% акцій найбільшого в Росії ВАТ "Останкінський молочний комбінат" з річною потужністю і 100% часткою ДП "Мілкіленд-Україна", яка об'єднує 16 переробних заводів.

"Мілкіленд-Україна" за підсумками 2009 року отримала чистий прибуток 19,86 млн. доларів. Її продажі скоротилися на 32% - до 173, 97 млн. доларів.

Власником 94% акцій Milkiland NV за станом на 3 березня 2010р є компанія 1, Inc. Cooperatief U.A., 6% - R-Assets Cooperatief U.A. Головним бенефіціаром компанії і головою її ради директорів є український бізнесмен Анатолій Юркевич.
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: